Choď na obsah Choď na menu

XVII. Všesokolský slet Praha 2024

30. 8. 2024

 

XVII. Všesokolský slet sa konal v Prahe v čase od 30.6. do 5.7.2024. Tak ako každý raz aj teraz mala na zlete zastúpenie aj výprava Považskej sokolskej župy M. R. Štefánika. Cvičenci sa predstavili v dvoch skladbách a to - Rande v Prahe, autoriek Emílie Fialovej a kolektívu a Rockovej symfonii autorov Jany Kosařovej a Petra Sádka. Celková výprava Sokolskej únie Slovenska mala 323 členov. 

Všesokolský slet začal slávnostným sprievodom z Národnej triedy až na Staromestské námestie, kde kultúrny program pokračoval. Po sprievode nasledovala omša v Chráme Sv. Víta na Pražskom hrade a večer bol zlet slávnostne zahájený v Národnom divadle. Po predstavení pokračoval program večerným výstupom na Petřín. Ďalšie dni nás čakali nácviky a dolaďovanie choreografie na cvičnej alebo hlavnej ploche štadiónu Eden. Popri tom sme sa zúčastnili sprievodných podujatí a to prehliadky Národného divadla, Poslaneckej snemovne či Tyršovho domu. Voľný čas sme trávili v skupinkách návštevou vybraných miest a pamiatok Prahy. 

Štvrtok bol deň, kedy celý zlet začal vrcholiť. Zahájenie zletu starostom ČOS Martinom Chlumským za prítomnosti prezidenta ČR Petra Pavla bol dojemný. Napriek silnému dažďu, sme skladbu Rande v Prahe predviedli s patričnou hrdosťou. Odmenou nám bol potlesk vypredaného hľadiska a krásny pocit z úžasnej atmosféry na štadióne. Piatkový program sme si pozreli už ako diváci, ale na pocitoch a atmosfére to nič nezmenilo. Plné hľadisko a radosť ľudí z pohybu v nás zanechala chuť pokračovať v cvičení a pripravovať sa na ďalší zlet, ktorý bude v roku 2030.

Naša účasť bola s podporou a finančným príspevkom Trenčianskeho samosprávneho kraja, za čo im patrí veľká vďaka. 

erb_farebny.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky XVII. Všesokolský slet Praha 2024